محققانی که اکثرا اهل سنگاپور می باشند در مقاله ای که اخیرا منتشر شده عنوان داشتند:
“پروتکل های کلیدی که برای تضمین امنیت بیت کوین به کار می روند، مستعد حمله از طریق توسعه یک رایانه کوانتومی بزرگ است. دسترسی به مقالات با موضوع حملات کوانتوم علیه بیت کوین و چگونگی محافظت علیه این حملات(رایانه های کوانتومی) از طریق کتابخانه دانشگاه کرنل(Cornell University) امکانپذیر است.
همچنین می توانید مقاله آیا کامپیوترهای کوانتومی بیت کوین را نابود خواهند کرد را مشاهده کنید
الگوریتم منحنی بیضوی بیت کوین (ECDSA) تا سال ۲۰۲۷(۱۴۰۶) می تواند در هم شکسته شود

در این مقاله آمده است:
“ارزهای رمز گذاری شده عرصه خاصی است که در معرض خطر قرار دارد. ما ریسک بیت کوین و سایر ارزهای رمزگذاری شده را در مورد حمله رایانه های کوانتومی بررسی کردیم و به این موضوع پی بردیم که گواهی اثبات کار(proof-of-work) که توسط بیت کوین استفاده می شود، تا ده سال آینده نسبت به سرعت تولید کامپیوترهای کوانتوم نسبتا مقاوم می باشد.”
بنا بر ادعای آنها این مسئله عمدتا به این خاطر است که دستگاه های تخصصی ASIC در مقایسه با سرعت تخمینی زمان سنج رایانه های کوانتوم بسیار سریع هستند.
دیوِیش آگاروال(Divesh Aggarwal)، گیوین کِی برنن(Gavin K. Brennen)، تروی لی(Troy Lee)، میکلاس سنتا(Miklos Santha) و مارکو تومامیچل(Marco Tomamichel)، نویسندگان این مقاله، با تاکید بسیار بر این موضوع عنوان داشته اند:
“هر چه(ECDSA) بیش از پیش در معرض خطر قرار گیرد، خبرهای خوب سریعا جای خود را به اخبار بد می دهد. برآوردهای خوش بینانه حاکی از آن است که این طرح به قدری در معرض خطر قرار گرفته که می تواند توسط یک کامپیوتر کوانتوم کاملا از بین برود.
هش رِیت به ازای هر ثانیه از شبکه بیت کوین به رنگ آبی، یک رایانه کوانتومی به رنگ قرمز. این مدل به تفصیل در ضمیمه های A و B شرح داده شده است. نقطه چین سیاه نشان دهنده هش رِیت در یک دستگاه ASIC واحد می باشد.

در مقاله‌ی ۲۱ صفحه‌ای این نویسندگان که شامل توضیحات مفصل، مملو از روابط ریاضی و نمودارهای مختلف است، کوانتوم(محاسبات کوانتومی) مورد هدف قرار گرفته است.
نویسندگان این مقاله کار را با پس زمینه ای اصولی در مورد بیت کوین از طریق جمع بندی دفاتر کل توزیعی آغاز کردند و سپس شروع به طرح یک سری سوال نمودند.
یک رایانه کوانتومی چه مزیتی در اجرای هش کش(سیستم اثبات کار POW) می تواند داشته باشد و آیا آن قادر است بصورت یکسویه بلاکچین ها را دستکاری کند؟

این پرسشی است که در ادامه مقاله به آن پرداخته شده است.
بیت کوین نوعی عمل ریاضی مانند فاکتورگیری است. برای رایانه های معمولی بهره برداری از آن آسان است اما دست یابی به نتیجه نهایی دشوار است. به هر صورت رایانه های کوانتوم عملا می توانند در این مسائل ریاضی نفوذ کرده و حضور همه جانبه آنها چندان هم دور از تصور نیست.
بلوک های تراکنش عمدتا توابع ریاضی هستند که داده های منظم را در یک طول مشخص و لینک به یک زنجیره عقب به جلو قرار می دهند. ماینر ها از طریق حل مسائل ریاضی می توانند به سود دست یابند، به خصوص اگر بتوانند به عدد صحیح پی برند.
مفاهیم مربوط به کوانتوم در اینجا شرح داده شده است.

نظریه کابال (Cabal)

برای گروهی از ماینرها این امکان وجود دارد که دفاتر کل را کنترل کنند و برای آنها نگرانی از مسائله دوباره خرج کردن(double-spending) است. کابال تنها نیاز دارد که نیمی از قدرت محاسباتی این شبکه را بدست آورده و حفظ کند.
محاسبات کوانتومی از لحاظ زیرشاخه دارای تنوع و گوناگونی هستند که عمدتا براساس ترانزیستورها (یک ها و صفرهایی که معمولا به آنها اشاره می شود) می باشند.
این امیدواری وجود دارد که فعالیت های کوانتومی با استفاده از کوانتوم بیت واقعی که تطابق و استقراء نام دارند، صورت گیرد. میخائیل لوکین(Mikhail Lukin) از دانشگاه هاروارد اخیرا در تابستان سال جاری یک شبیه ساز کوانتومی را برای حل معادلات ارائه نموده است. بنابراین چندان دور از عقل نیست که بگوییم چنین نیروی محاسباتی در آینده نزدیک فراهم خواهد آمد.
به عنوان یک ماینر می توان گفت کوانتوم سیاه(black quantum) می تواند با شبکه بیت کوین تطابق یافته و به آن نیرو و توان بیشتری ببخشد.
خوشبختناه کوانتوم قدردان بسیاری از مخالفت ها است:
قدرت رایانه هایی که در حال حاضر استفاده می شوند، در آینده افزایش خواهد یافت و ماینر ها علاقه بی چون و چرایی نسبت به پیش بردن این بازی دارند و چه چیز می تواند جهت محافظت از شبکه، ماینرهایی را که از این رایانه های کوانتومی استفاده می کنند، متوقف سازد؟
با این حال سیستم های رمزنگاری برای محققان کوانتوم موضوع متفاوتی محسوب می شود. آنها بر این باورند که کوانتوم سیاه می تواند کلید های خصوصی را با استفاده از چیزیکه با عنوان کلیدهای عمومی شناخته شده است، از کار بیندازند.
هدف این مقاله این نیست که از بیت کوین یا هر چیز رمزگذاری شده دیگر دست بکشید. برعکس این مقاله می خواهد شما با تهدیدهایی که در گوشه و کنار قرار دارند، آشنا شده و آماده مقابله با آنها شوید!

نظر شما در اینباره چیست؟ آیا کامپیوتر های کوانتومی در آینده می توانند ارزهای رمزگذاری شده را به چالش کِشند؟ آیا کامپیوتر های کوانتومی فقط یک تهدید هستند یا در این باره فقط قسمت تاریک آن دیده شده؟ آیا استفاده از این این تکنولوژی در راستای بهبود کاستی های ارزهای رمزگذاری شده و بلاکچین قابل تصور است؟ نظرات و ایده های خود را با ما در میان بگذارید





منبع:

https://arzdigital.com/bitcoins-encryption-/

could-be-broken

news.bitcoin