مربی کسب و کار فردی عموما متخصص است که تجربیات خود را در اختیار شما می‌گذارد؛ اما همه‌ی این تجربیات برای شما مفید نخواهند بود.

همه‌ی ما در طول زندگی کاری خود به نصیحت و راهنمایی نیاز داریم. به همین دلیل داشتن یک منتور یا مربی کسب و کار، مزیتی عالی برای هر استارتاپ خواهد بود. شما می‌توانید روی عقلانیت، تجربه و ارتباطات این افراد حساب کنید.
اما منتورها نیز انسان هستند و این یعنی نصیحت آن‌ها نمی‌تواند بدون اشکال باشد؛ به عبارت دیگر شما می‌توانید برخی اوقات نصیحت‌های آن‌ها را قبول نکنید و احساس پشیمانی هم نداشته باشید. در ادامه این مقاله‌ ۲ نصیحت خطرناک عموم مربیان را بررسی می‌کنیم:
۱- وقتی نصیحت آن‌ها مربوط به تغییر ساختاری در شخصیت شما است

کاملا مشخص است که نظرات و بازخوردهای منفی می‌توانند بسیار مفید باشند؛ اما بعضی بازخوردها حتی اگر منفی هم نباشند می‌توانند خطرناک باشند. اگر نظرات مربی، همیشه به تغییرات شخصیتی و اساسی شما اشاره می‌کند، بهتر است یک قدم به عقب بردارید و موقعیت‌ها را بار دیگر مرور کنید. تصور کنید که شخصیت خودتان را کاملا تغییر دهید. به نظر شما تا چه زمانی می‌توانید کاری را انجام دهید که با خصوصیات ذاتی شما همخوانی ندارد؟

مربی باید در قدم اول خصوصیات اخلاقی شما را بشناسد و راهی پیشنهاد بدهد که با این خصوصیات همخوانی دارد. به‌هرحال همه‌ی منتورها به این شیوه عمل نمی‌کنند. بسیاری از آن‌ها پیشنهاداتی می‌دهند که مربوط به روش‌های مفید برای خودشان است. در پایان اگر نصیحت‌هایی دریافت کردید که با شخصیت شما تضاد داشتند، آن‌ها را با احترام رد کنید. فراموش نکنید که مربی برای افزایش موفقیت شما حضور دارد اما نقش اساسی در کسب و کار نخواهد داشت.

۲- وقتی تنها دلیل قبول کردن نصیحت، تحت تأثیر قرار دادن مربی و دیگران است

همه‌ی ما تلاش می‌کنیم تا دیگران را تحت تأثیر قرار دهیم؛ اما در کسب و کار باید حداکثر تلاش خود را داشته باشیم تا این علاقه، ما را مجبور به کاری اشتباه نکند. اگر تنها به منتور خود بنگرید و تلاش کنید تا شبیه او بشوید، نمی‌توانید مفهوم نصیحت‌ها و نکات آن‌ها را به‌خوبی درک کنید. دفعه‌ی بعد که پیشنهادی از مربی دریافت کردید، دقت کنید که پیشنهاد با اهداف و نیازهای شما همخوانی داشته باشد؛ نه این‌که تنها به خاطر خواست مربی آن را انجام دهید.
مسیر کسب و کار، بسیار طولانی است. اگر فقط برای تحت تأثیر قرار دادن دیگران تصمیم‌گیری کنید، در میانه‌ی راه خسته خواهید شد. همیشه به یاد داشته باشید که چه کاری برای شما مناسب است و از رد کردن پیشنهادات مربی خود نترسید.



منبع: تکنومون


چه زمانی به نصیحت های مربی استارتاپ خود عمل نکنیم؟ - پرتال کارآفرینی و استارتاپ