یکی از تاثیر گذارترین سرویس‌های ارائه در اینترنت، شبکه‌های اجتماعی هستند که به نوبه خود تحول شگرفی را در نظام اجتماعی دنیا ایجاد کرده است .


پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا: گرایش به شبکه‌های اجتماعی و برنامه‌های پیام رسان در سراسر دنیا رو به رشد است به طوری که هر روز تعداد کاربران شبکه‌های اجتماعی بیشتر می‌شود و شبکه‌های ارسال پیام بیش از پیش جای خود را در بین اپلیکیشن‌های تلفن‌های هوشمند باز می‌کنند‌ .
زندگی در عصر ارتباطات و حضور همه‌ جانبه در فضای مجازی با اتصال سریع به شبکه‌های اجتماعی موجب شده تا برخی افراد فرصت‌طلب با سوء‌استفاده از این بستر و ناآشنایی برخی کاربران، این فرصت را تبدیل به تهدید بزرگ نمایند.
اما چقدر می‌توان اطمینان داشت که مکالمات شما از طریق یک شخص سوم قابل دسترسی نیست؟
یا عکس‌های خصوصی که رد و بدل می‌شوند تنها در دستگاه تلفن شما و شخص گیرنده ذخیره خواهد شد؟
طبق گفته سازنده‌های این نرم‌افزارها، خود به تمام اطلاعات افراد از جمله آدرس ایمیل، تماس‌های کاربران (در محیط نرم افزار‌) و ... دسترسی دارند که این امر موجب کم رنگ شدن مفهومی به نام حریم خصوصی در فضای مجازی شده است.
باید بدانید که وقتی این برنامه‌ها را در تلفن خود نصب و اجرا می‌کنیم اطلاعات شما روی یک سرور ذخیره نمی‌شود و برخی شرکت‌های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی بزرگ مجبورند برای ارائه خدمات بهتر، اطلاعات شما را در چند سرور نگهداری کنند. فرض کنید زمانی که با شخصی از طریق یک برنامه‌‌ پیام‌رسان صحبت می‌کنید، ممکن است شخص سومی از محتوای آن با خبر شود، درست مانند این که آلبوم عکس‌های شخصی و خانوادگی شما جایی افتاده است مسلما خطر این که شخص سومی آن را بردارد و عکس‌های آن را به دست آورد در بالاترین حد می‌باشد .
پس هر چه اطلاعات ما بیشتر در جهان منتشر شود، میزان آسیب‌پذیری آنها افزایش می‌یابد. همین مسئله موجب شده کارشناسان امنیتی هشدار دهند که هنگام انتشار اطلاعات شخصی در شبکه‌های اجتماعی دقت بیشتری خرج دهید و توجه بیشتر داشته باشید.
تمامی این نقایص این نکته را به وضوح نشان می‌دهد که برنامه‌های پیام‌رسان اینترنتی آن‌قدرها که شما فکرش را می‌کنید امن نیستند.
به علاوه هرگونه اطلاعاتی هرقدر بی‌اهمیت و زودگذر نیز به نظر برسد، برای همیشه در شبکه اینترنت ذخیره خواهد شد و حذف نمی‌شوند و می‌توانند مورد استفاده آژانس‌های اطلاعاتی کشور‌های بیگانه و یا هکر‌ها قرار ‌گیرند.
با در نظر داشتن این نکات، کاربران برنامه‌های پیام رسان موبایلی می‌توانند با انجام کارهای ذیل از لو رفتن اطلاعات و مکالمات شخصی‌شان و در دسترس قرار دادن اطلاعات به هکرها در امان باشند :
-
از موبایل‌هایتان با برنامه‌های امنیتی و رمز‌های عبور پیچیده محفاظت کنید .
اگر چه هکرها به سختی می‌توانند به برخی از اطلاعات تلفن همراه شما دسترسی پیدا کنند اما اگر برای تلفن‌های هوشمند یا سایر وسایلتان ارتباطی‌تان رمز عبور نگذارید، هر فرد عادی به سرعت می‌تواند تمام اطلاعات شما را به دست بیاورد.

-از فرستادن اطلاعات حساس و مهم از طریق نرم‌افزارهای پیام‌رسان پرهیز کنید .
اطلاعات حساب بانکی و هرگونه عکس شخصی از جمله اطلاعاتی است که باید از ارسال آنها از طریق این برنامه‌ها خودداری کنید و در تلفن همراه نگه داری نکنید‌، چون ممکن است گوشی شما به سرقت و یا مفقود شود .

-از اتصال به اینترنت وای‌فای (WiFi) عمومی و ارسال پیام‌های شخصی از طریق آن خودداری کنید .
هکرها از طریق کاربرانی که به شبکه اینترنت عمومی متصل شده‌اند به راحتی می‌توانند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند.


منبع:
پايگاه اطلاع رساني پليس فتا