ITPO مخفف (Investment and Technology Promotion Office of Isfahan)* یا همان مرکز توسعه فناوری و سرمایه گذاری است که بخشی از اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان محسوب می شود. این مرکز با هدف ایجاد ارتباط میان کارآفرینان و صاحبان سرمایه تشکیل شده که در ادامه با چگونگی فعالیت های آن به خوبی آشنا خواهیم شد.
کارآفرینی، مفهومی است که همواره همراه بشر بوده و به عنوان یک پدیده ی نوین نقش مؤثری را در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشورها داشته است، به طوری که در اقتصاد رقابتی و مبتنی بر بازار امروزه دارای نقش کلیدی است. از این رو تضمین حیات و بقاء کشورها نیازمند نوآوری، ابداع و خلق محصولات و خدمات جدید می باشد. خلاقیتی که از دل آن کسب‌و‌کار و اشتغال و رفاه نه‌تنها برای خود فرد بلکه برای تمام شهروندان ایجاد می‌کند. همین خلاقیت است که موتور اصلی رشد اقتصادی ست. اگر امروز فاصله معناداری بین کشور‌های توسعه‌یافته و در حال توسعه وجود دارد، همین تحقق و بالفعل شدن خلاقیت است. بدون وجود خلاقیت و کارآفرینی، تحقق توسعه‌یافتگی بسیار دور از ذهن به نظر می رسد. در کشورهای در حال توسعه برخلاف کشورهای توسعه یافته اقتصاد فرصت های کاری متنوع و جذاب زیادی را برای افراد ایجاد نمی کند. لذا از یک طرف نرخ بیکاری در این کشورها معمولاً بالا بوده و از طرف دیگر به علت عدم وجود امنیت اجتماعی بالا مانند حقوق بیکاری ناچیز، افراد مجبور به کسب درآمد از طرق دیگر می شوند که در این شرایط درصد بالایی از افراد به کارآفرینی روی می آورند. همان طور که داده ها و تحلیل های اخیر کشورهای مختلف شرکت کننده در مطالعه جهانی کارآفرینی نیز تایید می کنند، نرخ کارآفرینی در کشورهای در حال توسعه، برخلاف تصور عمومی، بسیار بالاتر از نرخ کارآفرینی در کشورهای توسعه یافته است. کارآفرینان می توانند تاثیرات مثبت گوناگونی بر رشد اقتصادی کشورها بر جای بگذارند. انتظار نتیجه از کارآفرینی بدون حمایت مناسب و تامین سرمایه­ی لازم غیر منطقی است. این مساله تنها در صورتی میسر می شود که بسترهای لازم جهت نوآوری، رشد کمی و کیفی این شرکت های نوپا در سطح جامعه فراهم شود. اما نباید این نکته را از یاد ببریم که اگر کارآفرین دارای خلاقیت است، سرمایه‌دار دارای عامل تولید یا سرمایه است. فرای نقش اساسی دولت در ایجاد این بسترها، مشارکت فعال بخش خصوصی نیز به صورت ویژه در تامین سرمایه نیازی اساسی برای رونق اقتصاد خواهد بود به بیان دیگر سرمایه گذاری بخش خصوصی با رویکردی کارآفرینانه راهکاریست برای توسعه­ی اقتصاد کشور. با اعمال سیاست‌های اقتصادی متمرکز نمی‌توان طراوت لازم را به اقتصاد تزریق کرد. حضور بخش خصوصی و برنامه‌ریزی بر محور آن اقدامی بسیارارزنده و نویدبخش تحول اقتصادی در تعامل با عرصه بین‌المللی می باشد که در حال انجام است. بدین صورت که رونق سرمایه گذاری خارجی در شرایط فعلی خود مشوقی است برای حضور فعالتر سرمایه گذاران بخش خصوصی داخلی روی فرصت­های موجود. خواستگاه این مشارکت نیز می­بایست خود بخش خصوصی باشد که اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی جایگاه بسیار مناسبی به این منظور داراست و مناسب ترین نهاد برای توسعه­ی سرمایه گذاری می باشد .


مرکز توسعه فناوری و سرمایه گذاری (ITPO) در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با هدف ایجاد ارتباط بین کارآفرینان صاحب ایده و طرح با صاحبان سرمایه در تعامل با سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) تشکیل شده است.


فعالیتهای مرکز توسعه فناوری و سرمایه گذاری اصفهان بر اساس استاندارد های بین المللی سازمان یونیدو و به منظور ارزیابی همه جانبه طرح های سرمایه گذاری پیش از ارائه به سرمایه گذار و همراهی سرمایه گذار در گزینش طرح های پیشنهادی سازماندهی می گردد.
خدمات مرکز توسعه فناوری و سرمایه گذاری اصفهان شامل موارد ذیل می باشد:

  • ایجاد ارتباط بین کارآفرینان، صاحبان طرح و ایده و صاحبان سرمایه
  • مشاوره و راهنمایی در تهیه و تدوین FS و BP طرح ها
  • شناسایی نخبگان و صاحبان طرح و ایده
  • ارزیابی امکان سنجی (FS و BP) طرح ها از چهار منظر: سابقه متقاضی، مطالعات بازار، مطالعات شاخص های مالی و اقتصادی، مطالعات فنی طرح
  • شناسایی و ایجاد سینرژی بین نهادهای توسعه کارآفرینی استان

محورهای تعامل با سازمان توسعه صنعتی ملل متحد UNIDO :

  • ایجاد ارتباط بین کارآفرینان داخلی و سرمایه گذاران بین المللی
  • معرفی فرصت های سرمایه گذاری بین المللی به سرمایه گذاران داخلی
  • ممیزی فعالیت های مرکز توسعه فناوری و سرمایه گذاری اصفهان

فرآیند گردش کار در مرکز توسعه فناوری و سرمایه گذاری:

کلیه صاحبان طرح و ایده، همچنین کلیه سرمایه گذاران در زمینه های مختلف می توانند با مراجعه به ساختمان شماره ۲ اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی اصفهان واقع در خیابان کمال اسماعیل و معرفی خود به دفتر ITPO از خدمات این مرکز بهره مند شوند.


طرح های وارده در مرکز توسعه فناوری و سرمایه گذاری بررسی شده، و در صورت داشتن معیارهای لازم، پیشنهادات تکمیلی به صاحبان ایده منتقل شده و پس از تکمیل و بازنگری، در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت.
اولویت های بررسی طرح ها :

پتانسیل های توسعه ای استان اصفهان در محور های :
  • فناوری اطلاعات، تجارت الکترونیک و کسب و کارهای اینترنتی
  • توسعه گردشگری
  • توسعه محیط زیست و فناوری های زیستی و صنایع سبز
  • فناوری های دانش بنیان
  • توسعه کارآفرینی روستایی

* این مطلب توسط IPTO تهیه شده و در اختیار اصفهان پلاس قرار گرفته است.


















https://isfahanplus.ir/itpo-%da%86%d...0%d8%a7%d8%b1/