دانلود پادکست “از سیب بیتل ها تا سیب استیو جابز” وقتی در سال ۱۹۶۲، گروه موسیقی مشهور بیتل ها اولین قرارداد خود با شرکت EMI را می بستند استیو جابز تنها ۷ سال داشت و هیچ کس نمی دانست که شاید چند دهه بعد یک مناقشه حقوقی بر سر حق پخش آلبوم های بیتل ها بر روی یک جعبه کوچک که در جیب جا می شود شکل بگیرد! با موفقیت چشمگیری که بیتل ها در صنعت موسیقی در سالهای دهه شصت میلادی به دست آوردند، به سمت تجارت موسیقی تمایل یافتند و در سال ۱۹۶۸ شرکت Apple Corps را برای انتشار آلبوم هایشان تاسیس نمودند (در کشورهای امضا کننده قانون کپی رایت، حق انتشار یک آلبوم موسیقی تنها برای ناشر قانونی آن وجود دارد).
موفقیت استیو جابز اما با یک دهه تاخیر نسبت به بیتل ها در سالهای ۱۹۷۶ با تاسیس شرکت Apple Computer شروع شد. این شرکت در سالهای ۱۹۸۰ با سرعت اعجاب آوری رشد کرد و سرانجام به یکی از بزرگترین شرکت های فعال در حوزه تکنولوژی تبدیل گردید. در سال ۲۰۰۱ شرکت اپل کامپیوتر اقدام به راه اندازی سرویس پخش موسیقی iTunes نمود. جالب آنکه با وجود محبوبیت گروه بیتل ها، تا سالها جای آلبوم هایش در فهرست محتویات iTunes به طرز مشکوکی خالی بود. در ادامه خواهیم دید که چگونه بعد از چند دهه درگیری حقوقی، سرانجام در سال ۲۰۱۰ آلبوم های بیتلز بر روی سیستم iTunes قرار گرفت!
در سالهای اولیه ۱۹۸۰ تنها راه خریداری نسخه ای از یک آلبوم، تهیه آن بر روی نوار کاست بود. بنابراین دور از انتظار نبود که وقتی برای اولین بار شرکت Apple Corps در موضوع استفاده از علائم تجاری از شرکت Apple Computer در سال ۱۹۸۱ شکایت کرد، آنها بر سر یک راه حل اشتراکی توافق کردند. این راه حل بدین شکل بود که هر یک از دو کمپانی فقط در زمینه تخصصی خود از علامت تجاری Apple استفاده نموده و شرکت اپل کامپیوتر وارد حوزه موسیقی نشود. با این حال در سالهای بعد اپل کامپیوتر شروع به تولید کامپیوترهایی کرد که صدا تولید می کردند و دارای درگاه دیجیتال موسیقی بودند. این اقدام منجر به یک دور جدید از درگیری حقوقی در سال ۱۹۸۹ گردید که با توافقی که جزئیات آن هیچ گاه افشا نشده به پایان رسید. در سال ۲۰۰۳ شرکت اپل کامپیوتر اقدام به راه اندازی سرویس iTunes نمود. این سرویس اساسا صنعت موسیقی را دچار تحول نمود و با اجازه دادن به کاربر برای دانلود موسیقی و ذخیره آن بر روی iPod همه فعالان صنعت موسیقی را در موقعیت دشواری قرار داد. آنها باید تصمیم می گرفتند که از این تکنولوژی جدید استقبال کنند یا در مقابل آن بایستند. شرکت Apple Corps راه دوم را برگزید و مجددا از اپل کامپیوتر شکایت کرد.


در سال ۲۰۰۷ شرکت Apple Corps به طور همزمان درگیر پرونده های حقوقی متعددی بود که بزرگترین آن در ارتباط با شرکت های Apple Inc. (اپل کامپیوتر سابق) و EMI (شریک اولیه بیتل ها در موسیقی) بودند. در اقدامی برای پایان بخشیدن به سابقه طولانی از این مسائل، تمام وارثین جان لنون، جورج هریسون، Apple corps، Apple Inc. و EMI به یک توافق دست یافتند و قرارداد اولیه سال ۱۹۸۱ به طور کامل بازنویسی شد. آلبوم های گروه افسانه ای بیتلز به فهرست فروشگاه iTunes اضافه شدند و این مناقشه طولانی خاتمه یافت. آنچه باید بیاموزیم! هر مرحله از درگیری های حقوقی که اشاره شد به بهای صدها هزار و شاید میلیون ها دلار هزینه حقوقی وکلا و رسیدگی قانونی و ماه ها وقت طی شده است. انتخاب نام و نشان تجاری در مراحل اولیه راه اندازی یک کسب و کار اهمیت ویژه دارد. این امر باید با در نظر داشتن آینده و با تحقیق کاملی در مورد سابقه قبلی نام و نشان تجاری انتخاب شده همراه باشد. درس دیگری که از داستان مناقشه حقوقی این دو شرکت قابل برداشت است، پشتکار و اهتمام در حل مسائل است! اگر چه در اولین درس به هزینه بر بودن و مشکلات ناشی از پیگیری قضایی اشاره شد، اما شرکت Apple Inc همانگونه که شایسته این برند و مدیر عامل فقید آن است هرگز دست از اهداف بلند پروازانه خود برنداشت و این پرونده ها را هر چقدر طولانی و هر چقدر پرهزینه به سرانجام رساند.
پس اگر در ابتدای راه هستید و شرکت شما کوچک است حداکثر دقت را در انتخاب هایتان به خرج دهید و در مقابل اگر شرکت شما به اندازه کافی بزرگ است برای هر مانعی راه حل پیدا کنید و مسیر درست خود را تغییر ندهید.


https://isfahanplus.ir/%d8%a7%d8%b2-...7%d8%a8%d8%b2/