موضوعاتی در زندگی وجود دارد که افراد به سخت‌ترین روش‌ها انجام آنها را می‌آموزند. مذاکره یکی از این کارهاست.
مذاکره کردن کاری بسیار استرس آور است. داشتن یک رفتار و نگرش مناسب مهمترین سرمایه‌ای است که می‌توانید بر روی میز مذاکره بیاورید. در هنگام قرارداد، انرژی مثبت واقعا موثر است. همچنین، زمانی که در مذاکره به مشکلی برمی‌خورید حس شوخ‌طبعی خود را حفظ کنید. در حین انجام مذاکره باید ارتباط مثبتی برقرار کنید زیرا افرادی که با آنها در حال مذاکره هستید ممکن است روزی همکار شما شوند. اگر تجربه‌ی زیادی در مورد مذاکره ندارید بهتر است این موارد را به خاطر بسپارید. ۱- برای این کار زمان بگذارید.

تجربه ثابت کرده است که قراردادهایی که به سرعت امضاء می‌شوند به سرعت اعتبار خود را از دست می‌دهند. بسیاری از افراد از مذاکره کردن لذت نمی‌برند و فقط می‌خواهند آن را تمام کنند. پیشنهاد می‌شود در هنگام مذاکرات خود عجله نکنید. با صبر و وقت گذاشتن بیشتر، نتیجه‌ی مذاکرات شما نیز بهتر خواهد بود. ۲- از افراد حرفه‌ای کمک بگیرید.

از لحاظ منطق کاری می‌دانیم که از یک قرارداد چه می‌خواهیم اما نمی‌دانیم چطور قرارداد را تنظیم کنیم تا تمام منافع‌مان در آن حفظ شود. من همیشه نظر وکیل خود را پیش از امضای هر قراردادی می‌پرسم و تا جایی که می‌توانم خودم مذاکره را پیش می‌برم زیرا از مذاکره کردن لذت می‌برم. اما در پایان به کمک وکیلم نیاز دارم چون کارشناس حقوقی نیستم.
۳- تصور کنید انجام مذاکره در یک معامله مانند خوردن یک فیل است.

شما باید این کار را گام به گام انجام دهید. پیشنهاد این است که ابتدا از موارد راحت‌تر شروع کنید. بر روی شتاب گرفتن تمرکز کنید. به یاد داشته باشید نگرش شما به مذاکراتی که قصد انجام آنها را دارید بسیار مهم است. اگر در مراحل اولیه با برخی مسائل راحت کنار بیایید، رضایت هر دوی شما را بهمراه خواهد داشت. بعد از مراحل آسان، باید با موارد دشوار در مذاکره روبه‌رو شوید. در این مرحله، مکالمات شما به آرامی پیش می‌رود زیرا شما و طرف دیگر قرارداد در این معامله ذی‌نفع خواهید بود. برای این مذاکره وقت زیادی صرف کرده‌اید بنابراین برای طرف دیگر معامله سخت است که عقب بکشد.
۴- محاسبات ریاضی انجام دهید.

می‌خواهید از یک مذاکره چقدر پول به دست آورید؟ شما باید یک تصور عینی از مذاکره داشته باشید. از طرف قرارداد خود بخواهید اطلاعات موردنیاز شما برای تصمیم‌گیری را در اختیارتان بگذارد.

۵- منطقی باشید.

منظور از منطقی بودن این است که بدانید چه چیزی واقعا منطقی است؛ بنابراین تحقیق کنید. با متخصصان صنایع مختلف مشورت کنید. با دقت به آنچه می‌گویند گوش دهید. هرگز فراموش نکنید که به آخر بازی خود فکر کنید. شما واقعا به دنبال چه هستید؟ چقدر مایل هستید که این شراکت کار کند؟ در عوض چه چیزی را از دست می‌دهید؟ اگر کسی در انجام معامله با شما عجله دارد این می‌تواند هشداری برای شما باشد. این موارد ملاحظات مهمی هستند، ملاحظاتی که با گذشت زمان نمود پیدا می‌کنند. حرکت‌های خود را به دقت طرح‌ریزی کنید.


منبع: پونیشا
https://isfahanplus.ir/%db%b5-%d8%aa...7%d8%af%d9%87/