وقتی یک شتاب دهنده با پشتیبانی توتال شل، آرامکو، اگزان موبیل توتال، آرامکو و استاتویل در حوزه ی نفت و گاز در هیوستون تگزاس آمریکا راه اندازی شده است، کمتر کسی این فکر را می کند که به موفقیت نرسد. مخصوصا زمانی که در پروژه ی رتبه بندی شتاب دهنده ها این شتاب دهنده در طبقه ی طلایی قرار بگیرد.
وی سی و شتابدهنده سرج ( Surge ) توسط کرک کوبرن در قلب انرژی دنیا یعنی هیوستون تگزاس راه اندازی شد. سرج در سال 2010 با تمرکز بر حوزه ی انرژی کار خودش را آغاز کرد و توانست با ارائه ی یک ارزش خوب برای کارآفرینان و در نظر گرفتن آنها به عنوان مهم ترین عامل توانست فضایی عالی برای رشد استارتاپ ها فراهم کند. کرک توانست شبکه ای برای دسترسی به مشتریان، متخصصین و سرمایه گذاران دانا در این حوزه را برای استارتاپ ها فراهم کند. اما او در فراهم آوردن یک جریان درامدی پایدار بعد از 5 سال شکست خورد. در شکل زیر بوم ناب شتاب دهنده ی او را می بینید.

گرچه این شتاب دهنده در مرکز انرژی جهان قرار داشت و با اینکه توانست برای 4 دوره ی خود سرمایه ی لازم را جذب کند ولی نتوانست پشتیبانی صنعت را برای فعالیت هایش جذب کند. درعین حال نتوانست بعد از 5 سال از آغاز فعالیت هیچ خروج موفقی را انجام دهد و به نظر هم نمیرسد به این زودی ها ممکن باشد. درحالی که YCombinator توانست شرکت خودروی خودران خود را به جنرال موتورز بفروشد یا تسلا توانست در هفته های اول کاری خود 325 هزار خودرو به فروش برساند! ولی سرج نتوانست از هیچ یک از استارتاپ هایش خارج شود. دلیل آن است که سرج به دنبال آن بود که استارتاپ هایش به رفع مشکلات موجود این صنعت بپردازند. اما واقعیت این بود که صنعت موجود برای یک صنعت الکترونیکی ارزش درستی قائل نبود. سرج به دنبال بهبود تدریجی این صنعت بود ولی واقعیت این بود که این صنعت به نوآوری انقلابی و عظیم نیاز داشت. سرج نتوانست پولی بسازد چون ارزشی که تولید کرد، خریدار نداشت. اما چه این صنعت بخواهد چه نخواهد، آینده ی این صنعت را کارآفرینان الکترونی میسازند نه مردان مولکولی. در پست قبلی گفتم فعلا تا سرتو برگردونی یکی یه گوشه داره شتاب دهنده راه می اندازه. شتاب دهنده یک استارتاپ چند وجهی و با مدل کسب و کاری پیچیده است. سرج ارزش قابل قبولی برای کارآفرینان ایجاد کرد ولی نتوانست ارزشی مناسب برای صنعت ایجاد کند. بعضی ها می خواهند از مزیت صنعتی موجود برای شتاب دهنده خود استفاده کنند. اما یادتون باشه: با یه گل بهار نمیشه (سیزده) و باید سرمایه گذاران متنوعی را پیدا کنید. در ضمن، به بعدش هم فکر کنید ( نه ) شما بازهم سرمایه گذارانی برای سرمایه گذاری یا خرید استارتاپ هاتون می خواهید.

https://isfahanplus.ir/%d8%b3%d8%b1%...a%d8%a7%d8%af/