با توجه به اهمیت پشتیبان‌گیری از اطّلاعات و متأسفانه بی‌توجهی بعضی از ادارات ، سازمان‌ها و حتّی اشخاص نسبت به این موضوع مهم، بر آن شدیم تا با مروری اجمالی به بررسی این مورد بپردازیم:
ضرورت پشتیبان‌گیری از اطّلاعات:
معمولا اطّلاعات یک سیستم، به دو صورت سهوی و عمدی از بین می‌روند. ممکن است یک کاربر اطلاعات با ارزش خود را ناخواسته و بر اثر کوچکترین اشتباه از دست بدهد و یا اینکه اطّلاعات یک مجموعه توسط خرابکاران از جمله بدافزارها ، هکرها و ... از بین برود.
در زمان های بحران وجود نسخه پشتیبان از اطلاعات از دست رفته ، می تواند به عنوان یک راه نجات برای مجموعه مورد نظر باشد.
با توجه به گزارشات منابع معتبر جهانی اهمیت پشتیبان گیری از اطلاعات بیشتر توسط سازمان ها و اشخاصی مورد توجه قرار می گیرد که حداقل یک مرتبه اطلاعات مهم خود را از دست داده اند.

• مهمترین مشکلات ودلایل عدم تهیه نسخه پشتیبان توسط ارگان ها و سازمان ها جهت طراحی و پیاده سازی یک برنامه منسجم به منظور تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات را می توان با استفاده از جدول ذیل بررسی نمود:



• رتبه بندی کشورها در تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات
جهت رتبه بندی کشورها به منظور رعایت موارد استاندارد در تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات ، برای بهترین شرایط نمره 5+ و برای بدترین حالت نمره 5- در نظر گرفته شده است. در این رتبه بندی میزان پیشرفت و یا تضعیف کشورها در دو سال 2011 و 2012 با هم مقایسه شده اند.

• مهمترین علل خرابی و از دست رفتن اطلاعات
با توجه به گزارش‌های معتبر جهانی نموداری به شکل ذیل قابل ترسیم می‌باشد:

حال زمان آن رسیده است تا با جدی گرفتن اهمّیت پشتیبان‌گیری از اطلاعات ، درصد ریسک از دست دادن داده‌های مهم سازمانی و یا حتی شخصی را به حداقل برسانیم.
مترجم : علیرضا محمدرضایی

https://www.cyberpolice.ir/learning/21881