امروزه با پيشرفت فناوري‌هاي ارتباطي و اطلاعاتي، ابزار جرم بيشتري در اختيار مجرمان حرفه‌اي قرار گرفته است. فضاي مجازي يكي از اين ابزارها شمرده مي‌شود. امروزه مجرمان اينترنتي با ترفندهاي گوناگون سعي در پنهان كردن خود در اين فضا را دارند كه يكي از اين ترفندها استفاده از اماكن عمومي مجازي نظيركافي نت‌ها است.
در اكثر جرايم اينترنتي رخ داده متصديان كافي نت‌ها به دليل عدم رعايت موارد قانوني قادر به معرفي كاربر مورد نظر نخواهند بود و لاجرم مسئوليت اقدام مجرمانه به عهده شخص متصدي كافي نت خواهد بود.
پليس فتا به كافي نت داران توصيه مي‌كند:
1- قبل از اينكه سيستم را جهت كاربري در اختيار مشتريان قرار دهند با اخذ كارت ملي نسبت به احراز هويت كامل كاربران اقدام و مشخصات دقيق كاربر را در دفاتر مخصوص ثبت و ساعت شروع و خاتمه كاربري را نيز درج كنند .
2- اقدامات لازم جهت ارتقاء امنيت سيستم هاي رايانه‌اي كافي نت را انجام دهند .
3- متصديان مي توانند هرگونه موارد مشكوك را به پليس فتا اعلام كنند
4- نصب دوربين محيط كافي نت را براي مجرمان و كراكر ها ناامن و از فعاليت آنها جلوگيري مي كند
5- استفاده از سرويس‌هاي عبور از فيلتر به هر نحو ممنوع بوده و پيگرد قانوني دارد .
6- با توجه به اينكه انتشار داده‌ها و اطلاعات شهروندان به هر نحو ممنوع بوده و جرم تلقي مي شود، در هنگام ثبت نام شهروندان در مراكز آموزش عالي و غيره حفاظت از اطلاعات شخصي شهروندان در دستور كار قرار گرفته و نسبت به امحاء اطلاعات شخصي به جا مانده كاربران در سيستم استفاده شده نظير عكس ها و مدارك هويتي در دوره هاي زماني كوتاه اقدام شود.

https://www.cyberpolice.ir/learning/2171