هامونی مدیرعامل فرابورس ایران می‌گوید در راستای برگزاری فین استار و استفاده از ایده های جدید به بانک‌ها، بیمه‌ها و بورس ها نامه زده شده که چالش‌های تکنولوژی خود را مطرح کنند،تا بتوان در ایده های مرتبط با ان چالش ها سرمایه گذاری کرد،او معتقد است که توسعه بازارهای مالی از مجرای فناوری اطلاعات می‌گذرد. به گزارش پرداخت برتر،امیر هامونی در جمع خبرنگاران درباره برگزاری فین استار توسط فرابورس ایران،گفت: از دیدگاه ما در فرابورس توسعه بازار سرمایه و بازار های مالی از مجرای فناوری اطلاعات می‌گذرد،هرچه این حوزه بیشتر توسعه یابد قطعا به اهداف متعالی بازار سرمایه کشور از جمله شفافیت،نقدشوندگی و کارا بودن بازار،بهتر می توانیم جامعه عمل بپوشانیم. وی ادامه داد: در این راستا ابزارهایی که متکی به تکنولوژی هستند لازم است.در نتیجه دائم باید ایده جدیدی مطرح شود. سال گذشته اولین فین استار توسط شرکت اطلاع رسانی بورس برگزار شد اما امسال از آنجایی که فرابورس ایران بحث های مربوط به شرکت های دانش بنیان،دارایی‌های فکری و سرمایه گذاری های مخاطره آمیز را دنبال کرده بود سازمان بورس در راستای تفیض اختیار مجموعه راه اندازی و برگزاری فین استار را به فرابورس واگذار کرد.
مدیرعامل فرابورس ایران،افزود: ما در حال حاضر از مجموعه بانک‌ها،بیمه‌ها تامین سرمایه‌ها و شرکت‌هایی که در حوزه فین تک در بازار سرمایه فعالیت می‌کنند شورای راهبردی تشکیل داده ایم و با همکاری این دوستان که حامی مادی و معنوی ما هستند امیدواریم بتوانیم فین استار خوبی را برگزار کنیم و شاهد تکنولوژی جدید در حوزه مالی کشور باشیم.
هامونی اضافه کرد: در کنار این شرکت‌ها،شرکت‌هایی با سرمایه مخاطره‌آمیز هستند که از قبل از ما مجوز گرفته اند و بعضی از آن ها در شورای راهبردی عضو هستند،این VC ها از قبل در اساسنامه شان اعلام کرده اند که می‌خواهند در تکنولوژی مالی سرمایه‌گذاری کنند.وی خاطرنشان کرد: قبل از فین استار فستیوال‌های گوناگون در صنایع غیر از بازارهای مالی از جمله تجهیزات پزشکی لوازم خانگی، تجهیزات خودرو و مواد غذایی و بهداشت با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور برگزار شدند و تا کنون در آن رابطه بالغ بر ۳ یا ۴ میلیون ایده معامله شده است. مدیرعامل فرابورس ایران با بیان اینکه فین استارزی که قرار است برگزار شود فقط مختص بازار مالی کشور است، گفت: فین تک ها سابقا فقط مختص بازار پول یا فقط مختص بازار سرمایه بوده اند ولی امسال این رویداد با این هدف برگزار می شود که بازار پول،سرمایه و بیمه را پوشش دهد. هامونی افزود: البته اینطور نیست که بگوییم هر فردی هر ایده ای دارد را بیاورد. اگر در سال در بورس ها، بانک‌ها و بیمه‌ها یک یا دو کار جدید هم انجام شود بسیار مناسب است. ما به ارکان مختلف نامه زدیم تا چالش‌های تکنولوژی خود را مطرح کنند،همچنین از بانک‌ها،بیمه‌ها، کارگزارها،بورس‌ها و کانون ها خواسته ایم که چالش‌های تکنولوژی خود را مطرح کنند که اگر ایده ای در آن حوزه باشد و قابلیت سرمایه‌گذاری در آن وجود دارد این سرمایه گذاری انجام شود. مدیرعامل فرابورس ایران، ادامه داد: مثلاً فرابورس ۹ چالش داشت که این ۹ چالش را عنوان کرده ایم و گفتیم این که هرکس در این ۹ حوزه ابزار،نرم افزار و اپلیکیشن بیاورد ما آن را بررسی خواهیم کرد و اگر نظرمان را تامین می‌کرد حاضر هستیم در آن ایده سرمایه‌گذاری کنیم چرا که اگرچه فرابورس نقش برگزار کننده دارد ولی در راستای چالش هایی که خودش دارد هم می‌تواند سرمایه گذاری کند. به گفته هامونی سامانه آنلاین پذیرش که سابقا رونمایی شد ۹ فاز دارد و هر شخصی بتواند بابت هر یک از فازها به فرابورس ابزاری تحویل دهد که آن ابزار مشکل سامانه آنلاین پذیرش را برطرف کند،فرابورس حاضر است در ایده او سرمایه گذاری کند. وی اضافه کرد: برای شرکت‌هایی که تجربه کافی ندارند و شاید نتوانند خود را به خوبی معرفی کنند مربی های شناخته شده‌ای در نظر گرفته ایم تا به آن‌ها در این زمینه کمک کنند تاکنون ۷۲ تیم به ما مراجعه کرده اند و در حال حاضر مشغول بررسی این تیم ها هستیم. مدیرعامل فرابورس ایران تاکید کرد: فین استار را باید یک فرایند بدانیم نه یک رویداد. ایده ها منتظر نیستند که فین استار برگزار شود و متولد شوند. نباید این ایده‌ها تا فین استار بعدی باید مسکوت بمانند چرا که ایده ها مشمول گذر زمان می‌شوند.


توسعه بازارهای مالی از مجرای فناوری اطلاعات می گذرد