محصول تیم ابتکار صنعت فاطردستگاهی برای اندازه‏گیری توان و گشتاور شافت دوار است. پایش رفتاری موتور، ارزیابی عملکرد و بازدهی آنلاین موتورها به منظور به حداکثر رساندن نسبت توان خروجی به سوخت مصرفی، اندازه‏گیری و پایش ارتعاشات پیچشی، استخراج نمودار توان مصرفی بر حسب سرعت به صورت کاملا تجربی و در نسبت ابعادی واقعی محرک، جلوگیری از وقوع آسیب به سیتم انتقال قدرت به خاطر اعمال بارهای مصرفی ناگهانی و زیاد از مباحثی است که این محصول به این نیاز پاسخ می دهد . به عنوان مثال این تجهیز به صورت پیوسته و به صورت دینامیکی گشتاور و توان واقعی روی شفت پروانه را اندازه گیری می‏کند که با این داده‏ها و داده سرعت می‏توان پایش کامل بازدهی بدنه و سیستم رانش در طول حرکت و فعالیت شناور را انجام داد و به سرعت کاهش کاهش بازدهی بدنه یا موتور را که منجر به کاهش یرعت نهایی شناور می‏شود را تشخیص داد. همچنین بهینه ترین حالت حرکتی شناور را از لحاظ سرعت و مصرف سوخت را در هر شرایط دریایی می‏توان استخراج نمود.


آقای سماواتیان راجع به سوابق تحصیلی و اعضای تیم توضیحی دهید.
بنده فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی دریا دانشگاه شریف هستم و دانشجوی دکترای مهندسی دریا دانشکده مکانیک هم‌تیمی‌ها نیز آقای مهدی کریمیان فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد برق گرایش مخابرات سیستم دانشگاه شریف و آقای ناصر صادقیان فارغ‌التحصیل کارشناسی و کارشناسی ارشد مکانیک دانشگاه صنعتی شریف هستند.

شروع این ایده از کجا بوده و چطور به این نیاز پی بردید؟
ایده این کار درواقع کار تحقیقاتی برای پایان‌نامه کارشناسی ارشد و دکترای من بود و دستگاهی با چنین کارایی را هم در کشور نداشتیم و با توجه به اهمیتی که من در این تحقیقات به آن رسیده بودم و با حجم وسیعی از ماشین‌های فرسوده که در حال کار هستند و نیاز به پایش سلامت، افزایش بهره‌وری و مانیتورینگ آنلاین موتور و مصرف‌کننده موتور دارند فهمیدم که این دستگاه نیاز کشور است و الان تقاضا از این دستگاه بیشتر شده و از صنایع مختلف به ما اطلاع می‌دهند که به این دستگاه نیاز دارند.

محصول شما چه بازارهایی دارد و در وهله اول شما چه بازارهایی را هدف قراردادید؟
بیشتر سازمان‌های نیروگاهی، سازمان‌های دریایی، آزمایشگاه‌هایی در جهت بهره‌وری محصولاتشان مثل تولیدات گیربکس و…
که می‌خواهند بهره‌وری ماشین را زیاد کنند از این دستگاه برای مانیتورینگ استفاده می‌کنند. برای مثال سازمان دریایی حدود ۵۰ یا ۶۰ تا شناور دارد که می‌خواهد سالیانه مانیتور کند صنایع نیروگاهی کشور بالای ۱۰۰ توربین دارند که کار می‌کنند و این حجم بالایی است و کارفرماها به این نتیجه رسیدند که برای اینکه بتوانند به‌صورت آنلاین وضعیت سلامت و نحوه کارکرد دقیق این ماشین‏آلات را ببینند این محصول از نیازهای اساسی آن‌ها به شمار می‌رود و همین‌طور شرکت‌های تولید گیربکس، کمپرسورهای رفت و برگشتی، موتورهای دیزل و بنزینی، صنایع خودروسازی و… برای اینکه بهره‌وری تولیداتشان زیاد شود نیاز دارند که این دستگاه را استفاده کنند.

آیا دستگاه شما نمونه خارجی دارد؟
بله. استفاده از این دستگاه باید همراه با خدمات پس از فروش باشد وقتی دستگاه از خارج وارد شود به دلیل عدم خدمات پشتیبانی و عدم دسترسی آسان به‌راحتی نمی‌توان این دستگاه را راه‏اندازی نمود و مزیت رقابتی ما برای این محصول custome design کردن یا سفارشی‌سازی برای مشتری‌های خاص است چون در دسترس هستیم و می‌توانیم مطابق خواسته مشتری دستگاه مورد نیازش را ارائه دهیم و خدمات پس از فروش بدهیم.

چه موانع و سختی‌هایی در این راه داشتید؟
مشتری محصولات ما دستگاه‌های دولتی هستند یکی از چالش‌های بزرگ ما برقراری ارتباط با آن‌هاست حتماً باید کانال یا لینک پیدا کنیم برقراری ارتباط این‌چنینی کمی کار ما را سخت کرده و به‌صورت مستقیم نمی‌توانیم وارد قرارداد شویم مکاتبه کنیم و یا نظر آن‌ها بپرسیم و دیگر اینکه اول راهیم و کار سختی‌های خودش را دارد. سرمایه‌های اولیه کم است و تا دستگاه به فروش برسد ما هزینه‌هایی را باید خودمان پرداخت کنیم. ولی باپشتکار انـشاالله کار را پیش می‌بریم.

چه عواملی را باعث موفقیت خود می‌دانید؟
پشتکار و توکل به خدا، غیرازاین دو هر چیزی باشد شما هرلحظه احساس شکست و ناامیدی می‌کنید زیرا که راه رسیدن به موفقیت پر از دست‌اندازهای شکست است. باید این موانع را قبول کرد که اگر بخواهیم به یک پیروزی دست پیدا کنیم شکست بخشی جدانشدنی این راه است.

مهم‌ترین عاملی که در کسب‌وکار باعث موفقیت می‌شود و شرایط محیطی را چقدر مؤثر می‌دانید؟
دانش و تجربه از نیازهای اساسی برای شروع یک کسب‌وکار است، مطالعه بازار مناسب و بهره‌گیری از افراد صاحب‌نظر در این مسیر، همفکر و هم‌عقیده بودن افرادی که باهم کار می‌کنند از عوامل مؤثر دیگر در موفقیت یک کسب‌وکارند. شرایط محیطی در این کشور بسیار متغیر هست و راه غلبه بر آن‌هم به نظر من با مشورت صاحبان تجربه در این حوزه امکان‌پذیر است شرایط محیطی مثل مشکلات مالی، نفوذ به مشتری و قرارداد با مشتری ازجمله موانعی است که وجود دارد. مهم این است که باکسانی که در این زمینه تجربیاتی دارند ارتباط برقرار کرد و از آن‌ها راهنمایی گرفت، در این مسیر حتماً باید با مشورت پیش رفت.

خصوصیات و ویژگی‌های بارز تیم شما چیست؟
همه اعضای گروه ما افرادی بودند که برای کار زمان می‌گذاشتند و از جان‌ودل فعالیت می‌کردند.

ویژگی‌های یک کارآفرین موفق چیست؟
پشت‌کار و عدم یاس و نامیدی از مهم‌ترین مزیت‌های یک کارآفرین موفق است و در این مسیر توکل به خدا راه گشای خوبی خواهد بود. وقتی شکست می‌خورند دلسرد نشوند شکست مقدمه پیروزی دیگر است.

از نحوه آشنایی با تجاری‌سازی بفرمایید آیا از خدمات هم راضی بودید؟
از طریق معرفی دوستان تقریباً یک سال پیش آشنا شدیم. بله جلسات با منتورها که برای تیم ها در نظر گرفتند بسیار مناسب بود و در پیشرفت کار بسیار تأثیر داشت و همچنان بازهم انتظار داریم که از این فرصت‌های بیشتر برای ما قائل شوند. همچنین کمک‌هزینه‌های مالی که در اختیار ما قرار دادن هم برای پیشبرد اهدافمان بسیار سازنده بود ولی به علت مشکلات مالی که دانشگاه دارد این مبالغ با تأخیر پرداخت می‌شود.



گپ‌وگفت‌های تجاری‌سازی | قسمت ششم، تیم ابتکار صنعت فاطر | وبلاگ برنامه تجاری‌سازی شریف