🔸دانشمندان نشانه‌هایی از وجود حجم قابل توجهی آب مایع در زیر سطح مریخ را یافتند، این برای نخستین‌بار است که یک توده بزرگ پایدار آب مایع در مریخ کشف شده است. بر این اساس محققان معتقدند که دریاچه‌ای به قطر ۲۰ کیلومتر در عمق ۱٫۵ کیلومتری در زیر لایه‌های یخ و کلاهک یخیِ قطب جنوب سیارۀ سرخ قرار دارد.

🔹این دریاچه که توسط رادارهای نفوذکننده به یخ ِ کاوشگر مارس اکسپرس سازمان فضایی اروپا کشف شده، پیامدهای عمده‌ای از لحاظ احتمال بقای حیات در شرایط مریخ دارد. بر اساس آبراه‌ها و کانال‌های موجود در سطح مریخ، تصور می‌شود میلیاردها سال پیش، یعنی زمانی که جو این سیاره ضخیم‌تر و گرم‌تر بوده آب در سطح آن در جریان داشته است. اما امروزه فشارهای کم جوی به این معنی است که هرگونه جریان آب موجود در سطح می‌تواند به‌ سرعت ناپدید شود. آب در مریخ تنها در پوشش‌های یخی قطبی و منابع یخی زیر سطح در امان می‌ماند.

🔸پروفسور روبرتو اوراسی از انستیتوی ملی اخترفیزیک ایتالیا که مسئولیت این تحقیقات را بر عهده دارد، می‌گوید: «احتمالا این دریاچه خیلی بزرگ نیست. با این وجود یک دریاچه عمقی است که آب درون آن جمع می شود. این مکان جایی است روی مریخ که بیشترین شباهت با یک «زیستگاه» که حیات می‌تواند در آن دوام بیاورد، را دارد.» به گفته این محقق گرچه شرایط در این محل ایده‌ال نیست، اما در روی کره زمین ارگانیسم‌هایی هستند که در محیط‌های خشن و مشابه می‌توانند به زندگی ادامه دهند مانند میکروارگانیسم‌هایی یا باکتری‌هایی که قابلیت زندگی حتی روی یخ یا اعماق یخ را دارند. با این وجود این کشف تغییری در این دیدگاه دانشمندان که سطح مریخ قابل زندگی نیست، به وجود نمی‌آورد...